Kanabis Marš Zakazan za 4. Septembar

Za 4. septembar zakazan je Kanabis Marš sa početkom u 17 časova, kod Kneza gde će se učesnici sastati.

KANABIS nije problem – on je rešenje mnogih problema!
U Srbiji po zvaničnoj statistici ima preko 400000 osoba koje koriste Kanabis (6%!). U Srbiji dnevno umre preko 70 osoba od kancera, dok se preko 110 razboli i to uglavnom mladi.
U Srbiji postoji pola miliona dijabetičara. U Srbiji postoji preko pola miliona invalida. U Srbiji postoji preko 300000 obolelih od hepatitisa C.
Svima njima Kanabis pomaže ili može pomoći. U svetu se za korišćenje kanabisa ne odgovara krivično, osim možda u par diktatorskih ili islamističkih režima. Srbija jedina krivično kažnjava za posedovanje, dok je u demokratskim državama korišćenje ili legalno ili prekrašajno kažnjivo.

U Srbiji osnovna prava imaju svi. I LGBT i sve manjine, izbeglice, alkoholičari, pravnici, tajkuni, strani biznismeni, životinje, partije i poslanici koji ne brinu o potrebama građana i za to su zaštićeni… i to je ok. Ali osnovna ljudska prava imaju baš svi – osim bolesnih i onih koji ne žele alkohol i droge već žele da koriste Kanabis.

Pogledajte event na Facebooku:
Kanabis Marš

 

CIlj marša:

Ukinuti krivični zakon o korišćenju, uzoju i trgovini kanabisom i naravno ukinuti besmisleni mikroskopski dozvoljen procenat THC-a od 0,3% , što je zapravo zabrana prirode i sprečavanje sadnje za sve industrijske i prehrambene namene poljoprivrednicima. Rešenje je oslobađanje najkorisnije biljke na planeti, bez zakonskog uslovljavanja.
Međutim za proizvodnju leka koji će se prodavati ili izdavati na recept, itekako je potreban zakon o stogoj kontroli organske proizvodnje kanabisa i provere kvaliteta ulja od cvetova. Mislimo da se oko toga većina slaže, jer to je u cilju zaštite pacijenata i samih lekara. Ko želi sam da sadi niko ne bi smeo da ga ometa, a činjeniica je međutim da većina bolesnih to neće moći. Zato su neophodni humanitarni uzgajivači za bolesne, i socijalni kanabis klubovi, npr. po ugledu na Španiju, jer u njima bolesnima besplatno prave ulje, zapošljavajući i tehnologe.

 

Pozitivan efekat za bolesne, kompletno zdravstvo, građane, poljoprivredu, ekonomiju i finansiju države bi bio neprocenjiv.

 

Kanabis Marš organizuje udruženje gradjana IRKA.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *