Mango, odličan pratilac marihuane koji može pojačati efekte THC-a

Mango je odličan pratilac marihuane

Istraživači Univerziteta San Diego otkrili da hemijske strukture manga i marihuane stvaraju odličnu kombinaciju u ljudskom telu za poboljšanje pozitivnih efekata marihuane, kako u medicinskoj tako i u rekreativnoj upotrebi.
U jednom, možda pomalo neočekivanom , ali ne i manje korisnom istraživanju, istraživači sa Univerziteta San Diego u Kaliforniji objavili su da hemijske komponente manga i marihuane čine savršen spoj, posebno u pogledu pozitivnih efekata kanabisa, kao i njegovih analgetskih i antidepresivnih svojstava. Isto deluje i u slučaju rekreativne namene.
Prema ovoj studiji, mircen koji je prisutan u mangu (linearni monoterpeni ugljenik hidrata koji je glavni sastojak etarskog ulja ovog ploda je prirodni anti-inflamatorij, koji takođe može biti sedativ, hipnotik, analgetik i mišićni relaksant) – menja krvno-moždane prepreke, i poboljšava ulaz kanabinoida u mozak, pa samim tim poboljšava efekte.
Mircen potpomaže prodiranju više molekula THC u mozak u kraćem vremenskom periodu, što doprinosi jačanju i proširenju psihoaktivnih efekata kanabinoida. Telo reaguje na dolazne THC, pomažući mu da prođe fiziološku prepreku između krvotoka i centralnog nervnog sistema mnogo brže i efikasnije, te zbog toga, za medicinsku a i za rekreativnu namenu treba dodati mango pri upotrebi marihuane da bi se dobio savršen spoj. (Ukoliko na tržištu nema manga, mircen se nalazi u visokim koncentracijama i u drugim biljkama, kao što su: majčina dušica, hmelj, matičnjak, itd.)
U praksi, ova preporuka takođe zavisi od metabolizma svake osobe. Oni sa bržim metabolizmom bi trebali uneti veću količinu manga od onih sa sporijim metabolizmom (čak i u tom slučaju ovo voće se može jesti pasirano do sat i po pre upotrebe marihuane).
Takođe, mango se preporučuje i za takozvane grickalice, tj. za onu glad koja je manje više nekontrolisana i dolazi posle upotrebe marihuane. I pored toga što je mnogo zdraviji od ‘’hrane’’ pune šećera, brašna i masti (koja se obično koristi). Hemija manga produžava efekte kanabisa.
Bez sumnje, ovo je jedna alternativa u kojoj sve izgleda pozitivno i korisno.
Izvor: PijamaSurf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *