Međunarodni Seminar o Kanabisu dr. Melamede

‘Kanabis u medicini i praksi’ Beograd 2017
Druga po redu Međunarodna panel-tribina o lečenju Kanabisom, održaće se 23 juna u Beogradu u Kulturnom centru REX.
Dr Robert Dž. Melamed (SAD) boraviće u Beogradu i na Balkanu od 13 do 26 juna i održaće predavanje o lečenju Kanabisom i najnovijim istraživanjima u Kulturnom centru REX u Beogradu 23 juna od 18 do 21 čas!
Kao i prošle godine u okviru balkanske serije seminara o lečenju Kanabisom, u Sloveniji, Makedoniji ( koja je započela zvanično lečenje Kanabisom i ekstraktima cvetova ) i Srbiji, uz goste iz regiona, dolazi nam poznati svetski naučnik i profesor na seminar o lečenju Kanabisom 23 juna u Beograd, da prenese i predstavi najnovija dostignuća u lečenju kanabisom i nauci o kanabinoidima i funkcijama Endokanabinoidnog sistema u ljudskom telu.
Dr Robert Melamed ima doktorat iz molekularne biologije i biohemije sa Universiteta Njujork, priznat je kao vodeći autoritet za terapeutsku upotrebu kanabisa, i autor je ili koautor nekoliko desetina naučnih radova.
Na tribini će biti predstavljen i predlog izmena zakona o kontrolisanim psihoaktivnim supstancama, koji su zajedno uradili Zelena stranka i bolesni predstavnici Inicijative za promenu zakonske regulative kanabisa – IRKA i koji uz brigu o interesima pacijenata, omogućava razvoj industrije kanabisa u Srbiji, preradu, istraživanja, medicinsku primenu i izvoz.
Takođe biće predstavljene nove zakonske promene i primena kanabisa u lečenju u drugim državama Balkana i Evrope.
Tokom boravka profesora u Beogradu biće organizovana radionica i intervjui – savetovanja sa bolesnima koji se leče kanabisom. Zato pozivamo sve bolesne i zainteresovane da prisustvuju i da se jave na telefon Udruženja kako bi se dogovorili i obezbedili učešće u konsultacijama sa profesorima – 061 6730521.
Predavanja i radionica su BESPLATNI za sve!

Učesnici panel tribine:
– Dr Robert Melamed PHD (SAD)
– Dean Herenda (Slovenija)
– Filip Dostovski (Makedonija)
– Miloš Simić i Dragan Alargić (Srbija)
– Goran Čabradi predsednik Zelene stranke

Poziv za učešće posebno važi za sve lekare i medicinske radnike, kao i za naučnike iz mnogih oblasti koje se tiču kanabisa i njegove primene. Poziv će biti upućen i svim relevatnim institutima, klinikama, kao i Ministarstvu za prisustvo i učešće na seminaru. Molimo da se raspitate u vašem radnom kolektivu.
Očekujemo da se nacionalni mediji jave i učestvuju, kako bi na odgovarajući način ispratili ovaj bitan seminar i goste iz inostranstva.
Seminar organizuju oboleli građani iz humanitarnog Udruženja Socijalni Kanabis klub Beograd IRKA uz veliku pomoć Zelene stranke.
Molba svim zainteresovanim pojedincima, organizacijama, institutima i kompanijama da nam se jave i pomognu održavanje ovogodišnjeg seminara.
Web sajt Udruženja: http://irka.org.rs/
Telefon Udruženja: 061 6730521 e-mail: mailto:skkbg@irka.org.rs

Podaci o profesoru Melamedu:
Dr Robert DŽ. Melamed, vanredni profesor, Šef Odseka za Biologiju pri Univerzitetu Kolorado, Kolorado Springs, SAD (u penziji),
Predsednik i direktor Cannabis Science,
Program direktor fondacije ‘Phoenix Tears’ (Denver, Ko),
Izvršni direktor ‘Masada’ (Kingston, Jamaika),
Naučni savetnik ‘Spannabis’ (Columbia SA)
Dr Robert Melamed ima doktorat iz molekularne biologije i biohemije sa Univerziteta Njujork. Dr Melamede je priznat kao vodeći autoritet za terapeutsku upotrebu kanabisa, i autor je ili koautor nekoliko desetina radova na raznim naučnim temama.
Član je nekoliko naučnih odbora ( ‘Međunarodno udruženje za Kanabis kao lek’ , ‘Naučnini savet Amerikanaca za siguran pristup’, ‘Razumni Kolorado’, i naučni savetnik za ‘Cannabis Therapeutics’ ).

Tema predavanja: Život, evolucija i značaj endokanabinoidnog sistema:
Daleko od izbalansiranosti, termodinamika nudi osnove za razumevanje života, evolucije i jedinstvane uloge koju ima endokanabionidni sistem na ove procese. Metabolički procesi za održavanje života mogu da se regulišu pomoću kanabinoida u ciljhu očuvanja zdravlja i dugovečnosti. Takođe kanabinoidi regulišu negativnite efekte proizvodnje visokog broja slobodnih radikala, preko nihove sposobnosti za kontrolisanje metabolizma masti i ugljenohidrata. Povećanje kanabinoidne aktivnosti je neophodno za zdravlje sovremenog čoveka i ljudsko društvo uopšteno. Konoplja (Kanabis) sadrži sve neophodne sostojke za povećanje čovekove endokanabinoidne aktivnosti i bolje zdravlje.
Radionica: Lečenje i kanabinoidi
Radionica se fokusira na način delovanja i važnost kanabinoida. Tokom radionice bolesni će moći da aktivno učestvuju, iznose svoja iskustva i pitaju dr. Melamedea.

Pogledajte više informacija na fejsbuk eventu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *