U Vašingtonu Usvojen Nacrt Zakona o Regulativi Kanabisa

Nakon tri godine pregovaranja, 5. februara 2014, u Vašingtonu je usvojen nacrt zakona o regulativi kanabisa. Iako kanabis nije bio glavna tema debate, iznešena je činjenica da je odobreno da se kanabis uzgaja na koledžima i univerzitetima u cilju istraživanja u državama koje su legalizovale kanabis.

 

Do sada Oregon, Montana, Kolorado, Severna Dakota, Kalifornija, Kentaki, Vermont, Zapadna Vidžinija i Mejn su legalizovale kanabis. Pored njih, desetine država se prebacuje na pro-kanabis nacrte zakona kroz svoje zakonodavstvo ove sezone.

 

Predsednik Barak Obama bi trebalo da potpiše ovaj nacrt zakona da bi on postao merodavan i ne očekuje se da se Predsednik suprotstavi.

 

Izvršni direktor Centra Desetog Amadmana, Majkl Boldin, napomenuo je da „nije potpuno legalno“, ali mnoge države već uzgajaju kanabis uprkos federalnoj zabrani. Ovaj potez će svakako naložiti nezaustavljiv ritam.

 

„Polja kanabisa u Koloradu već rastu. Vermont je kasno legalizovao prošlog leta, a mnoge druge države razmatraju nacrte zakona da urade isto ove godine“ , rekao je Boldin. „Zasluge ne pripadaju federalcima za ovo, već državama koje su imale hrabrost da se usprotive neustavnim zakonima i nateraju ih na promenu na nacionalnom nivou.“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *